Ledig, Vad är det?

publicerat i Allmänt;
Det här med att vara ledig när man inte jobbar är ju inte riktigt min stil. Direkt efter jobbet igår for vi till vettris för ögonlysning. Hon som ögonlyser var här nere i Umeå och vi hann precis boka en tid för det. Det gick jättebra  och såg på pappret att han inte hade några ärfliga sjukdomar. Så det var ju positivt 
 
Sen efter det så drog jag ner till stan för att träffa carro som jag inte har sett sen i mars förra året när vi gifte oss. Vi är gamla kollegor från ett assistans jobb jag hade för ett tag sedan. Vi for ut på harrys här i umeå och åt och delade en flaska vin och hade en väldigt trevlig kväll.
 
Sen idag började dagen redan vid 05.00, dock somnade den lilla varlsen som är min son vid 8.00 och sov till 11.00 Jag var tvungen att stiga upp vid 10 för att laga en fläskpannka till lunch.  Denna gången använde vi riktigt fläsk och oj vilken skillande det är från bacon! Kommer aldrig mer att laga fläskpannka med bacon kan jag ju säga. Fläsket har mer smak en bacon och passar väldigt bra i ungspankaka.
 
Efter lunch for vi ut igen , vi skulle till vetriss för  rönken av armbågar och höfter. Jag tyckte det var lika bra att göra bort det nu.  Dock pga all snö som hade kommit så  fick vi ta pulkan. Pulkan var väldigt uppskattad av lilleman och han drog naturligvis händerna i backen för att samla upp snö. 
Funderar ärligt på om Liten ska åka pulka till dagis imorgonbitt. Vi får se hur mycket snö som har kommit. 
 
Efter vetrinären mellan landade vi hemma och sen for vi ut och åt middag. Vi hade bokat bord på sjöbris och testade deras julbord. Vi var väldigt nöjda, även fast jag slafade i mig maten i all min hast då liten började bli otrålig för att sen få höra av servitresen "vi har ju en godis buffé också som tillhör julbordet" Jaha....  for och hämta lite godis och druvor åt  liten som då blev nöjd och sen var sockerhög hela kvällen. Han fick inte så mycket bara lite grann. Han föredrog vindruvorna faktiskt. Kan verkligen rekomendera sjöbris julbord! 
 
Sen när vi kom hem igen så tog jag och slog in nästan alla julklapparna som vi har fixat. Nu är det bara J:s kvar. Ska beställa på måndag. Jag har ju köpt julklappar lite under hösten så man slipper stressa under december. Sen har de inte heller varit jätte dyra. Några av sones  julklappar är köpta på loppis. Vi får se var vi firar jul. Hoppas på att få ledigt julafton men schemat verkar inte ha kommit än.  Tanken är att vi skulle fira med mina föräldrar i år... 
 
Nää nu blir det en varm kopp te sen blir det nog sängen. Ska lämna liten på förskola imorgon sen jobbar jag 16-21 och jobbar sen hela helgen. Värst är söndagen då jag jobbar delad tur. Men det går nog undan. Tiden brukar gå snabbare än vad man tror. 

Taggar: 2019, familj, hundar, hundavel, jul, julkänsla,, småbarn, småbarnsförälder, vardag;

Kommentera inlägget här :