"Finns inga dåligt väder för att gå ut med hunden"

publicerat i Hundar;
Vädret är inte det bästa men det var tur för oss det för vi tog en hund promenads dejt med Jenna och hennes matte J. Jenna är en Chodsky pes. Värst var att ta sig till skogen, det var glashalt och man halkar bara på gruset. Sen att det har börjat bli mer lötikar här i umeå också underlättar inte läget, särkilt när man har två ung hanar i varsinn hand. Måste se dumt ut men jag måte korrigera med bena och fötterna för att styra. Grabben hade jag på ryggen så det var enda sättet att styra dem på. 
 
Väl i skogen fick de vara lösa allihopa inte lilleman dock för han somna på ryggen. De skötte sig exemplariskt allihopa , de sprang runt och hade det jätte roligt!. Så kul att se dem leka och ha roligt och så skönt för en själv att bara fara ut i skogen. Dock tar ju ryggen lite stryk då den lilla människan fakitkst väger lite grann. Men det är skönt! 
 
Att gå ut i skogen är väldigt nyttigt faktiskt för en, vi pratade om det jag och J hur skog och hundar kan förbättra människans hälsa och kom också fram till att man kan inte hela tiden säga att en hund hjälper dig från depprisson utan att tänka på att äga en hund innbär också visst slags jobb/engagemang från hundägaren. Sen ska man kanske inte ducka heller för kostaderna av hunden eller tiden som det faktiskt tar.
Självklart kan detta hjälpa människan att fokusera på hunden, men det finns olika slags hundar med olika slags behov och krav på ägaren.  När man tränar en hund så måste man ha tålamod, nått som tom jag har svårt med vissa dagar. Men det är ändå intressant hur hundar hjälper människor det är många som gått ner i vikt för de har skaffat hund för de har börjat röra på sig. 

Sen att barn växer upp med djur och hundar är riktigt bra för dem. Jag är så glad över att vi faktiskt har hund! Det är så kul att se barnet också interagera med djuren. Självklart under kontrollerade former. 
 
Jag rör mig definitvt mer när jag har hundar och dessutom lite längre sträckor nu när har två så de för röra på sig. Jag älskar hundar och djur överlag det är mitt intresse så min tid går åt det, när det inte går åt nåt annat.
 
Nåja lite bilder tagna av oss båda. Vi tog bara mobilerna med oss då det var fuktigt ute. 
 
 
 
 Cabu råkade hoppa ner i ett dike så det blev durchning av honom och försöka troka av han med hårtork vilket inte var så populärt, och naturligvis skulle ungen kladda ner honom sen med potatismos, jösses. jaja föräldralivet i sitt esse. Grabben skulle även hjälpa till att bada hunden
 

Taggar: 2019, chodskypes, finsklapphund, hund, hundflock, hundägare, hälsa, lapskvallhund, mobilfoto, måbra;

Kommentera inlägget här :