Umeå -tromsö tur och retur

publicerat i Allmänt;
I torsdags började vi våran resa upp norrut. Vi tog och stannde i Piteå och åt lunch med Js vän tobias och vi for på dollarstore också och köpte nån lesaker til lilleman och sockar och en till mysfilt. Tyvärr så fanns inte våra filtar kvar som de hade i sortimenet så det fick bli en annan filt istället. Efter piteå fortsatte vi norrut och  komfram till vassijaure.
 
 
 
Násti vart överlycklig över att ha kommit fram till vassijaure och snö dessutom och inge koppel! Det var bara att springa runt och ja det var under kontrollerade former sen var det faktiskt så att Násti också fick jobba lite grann med att skälla bort renar från bilvägen. Det känndes vettigt att han fick göra det då det ej ska vara påvägen I Stugan så fick vi välkommande av en hare och fjällripa och två sjöfåglar som bade i myren bervid och jävlades med hunden genom att försöka flyga så nära huvudet som möjligt.  Vi bodde i våran stuga som vi har där. Det var verkligen som att komma hem.
 
Sen under fredagen så bar det iväg till Tromsö, vi kom dit i god tid så vi tog och for till polaria, där man kan se sälar och andra havsfiskar! Det gillade lilleman väldigt mycket och det var väldigt lagomt. Vi hann tyvärr inte gå runt så mycket i tromsö då det var svårt att hitta parkeringsplats och sen så vart lilleman lite tvär. Vi hade som inte plats med vagnen så det blev ryggsäck för han istället. Ska skriva ett separat blogg inlägg om att resa med barn det kom upp lite saker som vi tänkte på som vi skulle hadt med.
 
Vad gjorde vi igentligen i tromsö? Jo vi mönstrade in Násti! Dvs vi gjorde så att han fick papper och att han kan nu anses som renrasig! Det gick jättebra! vi var mitt i stan och det var inte många hundar heller.  Tycker det gick jättebra och det var roligt att träffa andra uppfödare i norge! Det var kul! Vi träffade även mamma till Násti och uppfödare till Násti! 
 
 
 
 
 
Sen under lördagen så for vi hem för vi ville ha en återhämtningsdag nu under söndagen eller rättare sagt jonte behövde det eftersom han ska jobba imorgon. Vi for förbi en släkting påvägen ner och vi stannade även till i boden hos C det var väl behövligt med paus innan vi for ner till Umeå
 
Resan gick otroligt bra överlag och vi är nöjda och glada för allt gick bra! bra väder och ungen sköte sig jättebra, lite grinig vart han igår natt på slutet men annars gått jättebra, han satt inte mycket i  plattan heller, han fikade i bilen och  roade sig med leskaer
 
och sov stund vis.  Att sova framför en riktig eld det var grejer det!