En tonåring i huset.

publicerat i Hundar;

Tänkte passa på att blogga om Násti som faktiskt är en tonåring i detta hus. Energinivå uppe i taket och ibland lite för mycket hahaha men mest troligt kommer det att gå över när han är 2 år hahaha.  Han är inte så besvärlig bara lite grann.  Sen har han inte riktigt tid att göra sitt ute utan ska springa på snöhögar och hämta pinnar etc och studera fåglar. Han försöker dessutom att klättra på snöhögar så att han når upp till träden.  Han lyssnar riktigt bra och vi övar inkallning som bara den. Sen har vi börjat ta och träna på att gå fot, vilket har lite varierande resultat. 
 
Passerande hundmöten försöker vi öva på och nu försöker jag prova att kasta godis framför såsom vi lärde oss på valpkursen.
 
Vi ska snart börja med nosework ska börja med det projektet och läsa på det och sen har jag även lite tankar om drag och vallning och rallylynad om man bara förstod sig på skyltarna haha. Sen när snön är borta blir det att köra viltspår och kanske gå med i en klubb och träna med andra. Vill verkligen göra anlagsrpovet. 
 
Han är en riktigt go och snäll hund som fortfrande ska lära sig regler men ibland känns det som han är lite lill gammal. Det känns som han har bott med oss för alltid. Det är så roligt att se han utvecklas. Sen skyller matte på öronen när han inte lyssnar, den där örontippen blockerar faktiskt hans hörsel säger vi hahaha 😄
 
Sen idag så träffade vi en chadosky pes också och det var riktigt trevligt. Vi har som funderat på en sådan hund som kompis till násti i framtiden. Det roliga var att denna hunden jenna hade dessutom träffat Nástis kullsyskon i stockholm. Vad är oddsen liksom?
 
 
Jag skulle faktiskt säga att Násti är en renvallare (lapsk vallhund) och av typen jokkmokkstyp svart med krullsvans. Han ser ut som de hundarna vi hade när jag växte upp med. Ska bli spännade att se hur stor han blir och om han växer med, just nu verkar han bli en kompakt kille. 
 
Kan säga att det är helt omöjligt att hitta ett halsband som passar, sele försrpåkar många, men jag vill ha han i halsband och dragsele och spårsele sen.
 
 

Taggar: 2019, hund, husdjur, lapskvallhund, umeå, vår,;

Kommentera inlägget här :