Bärplockning

publicerat i Allmänt;
Nu har vi kommit in i en härlig säsong av bärplockning. Nu har jag chansen att fuska lite och plocka bär i Js morfars trädgård. Det är otroligt lyxigt att åka till en trädgård och plocka hallon. Sen så har jag varit ute med svägerskan i gärsmyr och plockat blårbär. Sen var jag ju tvungen att gå och plocka blåbär i min när skog och jag hittade ca 2l som jag plockade för hand. Hann inte alls gå långt så det var ju skönt och bra. Vi tog hinken imorse när grabbarna låg och sov. Det var ganska fridfullt att fara ut med hunden i skogen. Násti tyckte det var roligt, dock blev han lite utråkad av att jag stod stilla på ett ställe hela tiden. Men det gick bra. Rätt skönt att vara ute och plocka.
 
Har alltid gillat att plocka bär och det är bäst att passa på när det väl finns bär ute , förra året var det så varmt och torrt så det blev inga bär. Nu märker man också att det är torrt och att många blåbär faktiskt var trokade. Lilleman har fått följa ut i trädgården han har inte ritkigt försått hur man plockar själv utan mamma måste mata :P Nåja han lär nog lära sig det tids nog. 
 
Höstsommar är ändå det bästa, värmen borta och bären kommer fram. Får se sen om jag hinner plocka på mina vildhallon ställen ocskå. Kan som inte låta bli :P 
 
 
 

Taggar: #familj #1år #bebis #barn #baby #vardag, bär,, egenhushåll, natur, norrland, sommar, umeå;

Kommentera inlägget här :