Nyårsresumé

publicerat i Allmänt;
 
Januari
Det började med ett firande hos min bästa kompis och hennes familj!  Sen så hände inte så mycket mera i Januari  inte vad jag minns i alla fall. 
 
Februari
Liten fyllde 1 år och vi ställde till med kalas precis på den dagen som hans kusin föddes 
Vi var även hundvakt till tasman över en helg tror jag det var
 
 
Mars
Liten började på förskola den 4e mars och jag tror jag höll på med slut tampen av mina studier då också. Sen så gifte vi oss den 29 mars. Det var en bolig vigsel med vänner vissa vänner kunde som bara vara med då och inte på vår bröllopsfest. Vi for och åt på olles och sen blev det en mindre hemma fest hos oss då Násti fortfrande var liten. C och ja Hade en mysig hemma kväll dagen innan och prata om livet  med en viss promille alkhol i blodet hahaha.  Blev även smikand av en god vän till detta! Var så udda att se bra ut med smink hahaha.
 
April
Här minns jag att vi höll på med att planera resan till norge som hände i maj, Det var lite framåt tillbaka om vi  skulle ens få registera in Násti i norge. Men tillslut efter många om och men fick vi godkändt att fara  Våren var verkligen på G 
 
Maj
I början av maj dumpade ner ett papper i brevlådan, Inte vilket papper som helst utan min examen. Jag hade äntligen blivit klar med undersköterska utbildningen! 
 
Sen så blev det så att vi tog en mini semester och for upp mot tromsö och mina hemtrakter. Det var inte bara tromsö som var roligt att visa utan orten Vassijarure och ställerna där jag vuxit upp på. Vi bodde i våran stuga i Vassijaure. Så det var mer än att bara mönstra in hunden.  Násti trivdes som fisken i vattnet och nöjt över att få vara ute utan koppel  och spana på vilt. En hare såg vi vid stugan när vi kom och en fjällämmel. 
 
Påvägen hem åkte vi också förbi min kusin som  jag bara hade pratat med via facebook och vi hittade varandra i lapsk vallhunds gruppen. Världen är liten.
 
Darfi gick bort också i maj, men han var gammal och det var dags, många goda minnen har vi kvar av honom. 
 
Juni
förutom att jobba så var det varmt ute och vu tog lite utflytker och hunden var tvugen att att ha kylväst för att inte överhetta i hettan.
 
Det som hände också var att vi hade våran bröllopsfest för vänner. Jag lagade mat för ca 30 pers dagen innnan. gör fan inte om det hahaha. Men det var trevligt och min matlagning var uppsakttad. Vi hade en trevlig kväll  Tårtorna var gjorda av C tack och lov. är inte en konditor! Blommorna fick ha de samsika färgerna!
 
Juli
Direkt efter bröllopsfetsen blev det att sätta sig i en bil och åka upp till överkalix för kalvmärkning hos kusinen. Liten fick prova på att vara ute i renskogen och även J fick se hur det går till och hur det funkar och se renar på nära håll. Lära sig att hålla hakan på kalven när nån märker. Sen åkte vi även på pajala marknad. Násti fick prova på att valla också och göra det som han ska göra.
 
 
Sen resten av Juli innebar jobb för mig medans J var pappa ledig med Liten. Men lite sommar i Umeå fick vi uppleva 
 Nasti fyllde ett år  slutet på Juli
Gizmo lämnade oss också tyvärr i slutet av juli inte helt oväntat hon blev ändå 8 år, ja katter kan bli 12 år. men jag tycker att hon blev tillräckligt gammal Hon hade ändå ett fullt liv.
 
 
Augusti
Vi plockade hallon och blåbär i sedvanlig ordning
 
Jag fick mitt nuvarande jobb. Jag blev inrignd för intervju. Äntligen ett fast jobb! Hade endast jobbat som timvikarie och inget annat! Sen fått lite mera pass under sommaren. Sa tack och adjö till yrket personlig assistent och sa hej till min nya roll som undersköterska. Brukaren som jag jobbade hos tyckte det var tråkigt att jag lämna, men eftersom jag inte kunde få fast jobb så funkade de inte. 
 
Min moster var och hälsade på och cabu och totot hade fått valp
 
Årliga Mickeblogård besök blev det också i augusti
 
Vi hälsade på hos H och hennes familj i nordmarling också  Hon hade får och kaniner , Hilda och Násti fick busa en  stund. 
 
I September så var det jobb som gällde . Då boendet var nytt så bröjade brukare flytta in på boendet. Dock så lyckades vi hitta lite svampar. 
 
 
En lapsk vallhundsträff hade vi också i september
 
Träffa föräldrar och cabu och äta bulle 
 
September/oktober
Inget speciellt  Toto och cabu  var här nån sväng 
 
November
Vi vaktade cabu i 3 veckor då toto löpte. Riktigt roligt och han fick träna lite att vara i hundflock 
 
 
Intyget för att Násti var rensarig kom tillslut efter att ha väntat i nästan ett år . det tog sin tid från Norge och krävdes lite tjatning från min sida .
 
Rönkten och ögonlysning gjorde på násti med fina resultat 
 
Jag gick ut och åt middag med min goda vän c som jag inte hade träffat sen mars förra året när vi gifte oss vi bestämde oss för att ses lite oftare typ 2 månader emellan och gå ut och äta
 
Jag och karln unnade oss också julbord på sjörbris och det var populärt
 
December
Hundbus med jenna 
 
Sen så var det gammlia marknad och mina föräldrar stannade över och vi åt lite mini buffe med julmat och vi tog hand om hundarna 
 
  Nu idag ska vi fara iväg en sväng. var får ni se sen
Sen blir vi bara hemma då jag jobbar imorgon 
 
Året har varit bra år och vi får se vad nästa år bjuder på.
LIte nya vänner och bekanta 
Kalvmärkning ska vi försöka åka på kommande år
Sen ska vi försöka med en resa ner till stockholm ev göteborg också.
Planen är även att börja övningsköra igen
Sen meritera upp Násti och förhoppningsvis para Násti.
 
Liams utveckling
Liam har ju utvecklas väldigt mycket dock verkar hans motorik komma före talet och han är en väldigt pigg och rörlig unge. 
 
 Han är en glad och nyfiken grabb  som ibland tömer mig på all energi!