Första dagen med valp

Hej
Natten gick över förväntan, lilla Násti sov hela natten och vakna vid kl 06.00, Gick ut med honom men han verkade inte förstå varför jag tog ut han i det blöta hahaa. Det var ju kallt ute.  Sen gick vi in och mös i sängen. Både unge och hund somnade i sängen. Naturligtvis så kan man inte sova i sin egna säng nä då. Men det var mysigt.  Sen efter det vid kl 10.00 efter lilleman ätit frukost/brunch då gick vi ut på första vagn promenaden och naturligtvis så började det spö regna men jag tyckte vi ändå kunde gå en bit. Det gick bra men det var kallt och blött.   Sen så höll vi på att påta på med annat. Sen for vi och gjorde lite ärenden.  Vi for och plockade upp en  bärryggsäck som vi ska prova imorgon så vi kan börja traska i skogen. Lapsk vallhund är en ras som SKA få vara lös under kontrollerade former och jag anser att det finns inget annat sätt att öva det än att ha den lös. Så vi ska prova i små skogarna här först. Jag har en tendens att glömma att han 1 faktiskt är helt ny 2, är 8 veckor. Men trots hans ålder orkar han mycket och det är anser jag bättre att han får bränna den energin ute än inne. 
 
Vi for även på arken zoo och köpte en  leksak och en krov med vom och hundmat. Sen gick vi in till maxi och násti fick vara själv en kort stund i bilen. inga problem där. Sen under kvällen tog vi en långpromenad och han var väldigt trött efter det.  Nåja om nån månad så blir det ändring på det. 
 
Har tom skickat in anmälan till valpkurs, det kan vara nyttigt att få frächa upp minnet men också i socialiseringssyfte så är det bra att vara kring andra hundar.  Sen kan det vara roligt att träna hund med andra och få lite nya idéer . 
 
Här nedan lite bilder (Han hoppade inte upp på stenen själv jag lyfte upp han ifall nån undrar) Och nej han går inte upp för trapporna, han är för liten och på tal om det så kan jag skriva att vi ska byta lägenhet till en 3a som är bara en trappa upp så det är bra. 
 
Allmänt | |
Upp