Liten växer

Nu är det ca en månad sen vi hämtade våran lilla Násti. Han har utvecklas väldigt mycket och vågar mycket. Öronen får lock varje gång han ser en fågel och flygande löv. 😑 Men det får vi öva på om det nu ska krävas att jag har en fläskfilé i fikan för att han ska komma. Han gillar inte hundar som skäller rakt på honom utan backar och springer gärna bakom mig. Jag ser inte detta som ett problem utan tvärtom, det är skönt med en hund som söker hjälp hos mig och inte går på, men han går ihop med de hundarna som vi har träffat och självklart så blir han nyfiken på hundar han inte får hälsa på men så blir det ibland, men vi övar och har oss.  Han backar när någon säger åt han.
 
Något som jag idag faktiskt insåg att man nu kan börja träna in saker och ställa lite krav. Ett exempel är att sitta ner vid dörren när jag ska låsa och öppna och även vid vagnen. Sen har jag försökt träna lite placering och hur man står i utsällning och kolla munnen. Utsällningsträningen tycker han är tråkigaste och fattar nada, men han står men vet inte om det 
är bra, men en bra start. Ensamhets träning kör vi också på lite smått, ska försöka öka upp det. Men jag går som inte ut utan han, men i buren i bilen kan han vara.  
 
Han och pojken är bästa kompisar, de tar varandras grejer och att sitta under Liams matstol det är grejer det. Det enda som Násti inte får göra är att ta mat ifrån pojken om han sitter på golvet och tuggar nått, det är strängt förbjudet. Självklart lämnas de inte ensamma heller kan jag ju tillägga.  Det är väldigt nyttigt för dem båda att umgås med varandra. 
 
Hos vetrinär har det gått jättebra, han charmar alla, och tom vetrinären sa du kommer blir en fluffig hund. Jag hoppas bara att Násti då inte får en förkärlek till lerpölar hahaha 😄   
 
Násti skäller inte när nån kommer in vilket är jättebra, dock får man nog börja fundera om man ska ha han på platsliggning så personen som kommer inte får en hund på sig. frågan blir dock då, kommer han då att börja för att han blir så frustrerad för att han inte får hälsa? 🤔 Vi får se. 
 
Ska skriva lite senare om hur det är att ha hund och lägenhet och även bebis och hund/ valp samtidigt. Vill  vänta en stund för att se hur det verkligen är. Man hör ju annonser på folk som skriver hunden ska bo på landet eller valpen ska det etc, vist det beror på hund och vissa blir stressade i stads miljö, men bara för att man bor i stan innebär det inte att hunden inte får gå ut? åtminstone inte om hunden bor hos mig . Jag tror  ärligt att jag ibland släpar ut hunden alldeles för mycket. hahaha.  Men mer om det senare. Ska bli kul att se bilderna sen på honom när han blivit stor. Har tyckte de är roligt med tidslinje bilder. 
 
Här är det då altså 2 månader vs 3 månader, kanske inte exakt på dagen men ni fattar. Slänger in en av de proffsbilderna jag själv faktiskt fotade! 😊 Lite mallig får man väll vara för man kan fota en 8 månaders bebis tillsammans med valp då de faktiskt sitter stilla och inte skriker. 😄
 
 
 
Familj, Hundar | hund, hundintresse, valp | |
Upp