Långpromenad med hyper hund

Idag så bestämde jag mig för att gå längst älven till Arken zoo. Då det började snöa innan vi hann ut tänkte jag vagn promenad då vi har köpt en åkpåse så det är varmt och skönt. Sen tänkte jag att han kan gå lös och i koppel bitvis under promenaden. 
Nu var det såhär eftersom han hade vilodag igår så var han ju hyper delux. Att vara passiv var en utamning, han skulle ta och hoppa skälla och vara överallt och ingenstans. Jippi 😒! Men så är det att ha en aktiv hund som haft vilodag och dessutom valp energi delux! Det är även då det är viktigast att träna. Även fast jag fick antal gråa hår så är det så att ha hund. Vissa promenader blir bara hoppade, skällande, dragande gråa hår men det är så att ha hund. Självklart finns det de som har en helt fantastikt hund som inte gör nått fel eller har några problem och lyder på en gång .  Men vill jag ha en sådan hund näe, lite utmaning är roligt. hahaha. 😉 Sen måste man få gnälla lite både om hund och unge hahaha. Jag hade dock ett hemligt vapen och ord i min rock ärm. köttbullar och ordet biepmo(mat på samiska)  Funkade så där men tillslut så kom vi fram till arken zoo blev det att köpa lite bilder. 
 
Sen så fixade jag en namntag, jag har skrivit det förut men jag nämnder det igen, det är en superbra sak att ha på hundens halsband om hunden sticker ifrån dig. Om nån får tag på hunden så då kan den se hundens namn och ägarens telefonnr.  Senast igår var det en collie blandning som hade kutat ifrån sin ägare till oss. Jag började undra varifrån hunden kom då den hade kopplet hängandes. Började leta ägare och kolla halsbandet.   Sen så fixade vi en lampa också, när han är större blir det reflex väst, vi har redan men det är för stora. Han måste växa till sig. En ny bädd står också på listan men det bli senare då han slutat tugga på saker. 
 
Ja sen under proemnaden så träffade jag lite folk vissa komentera åh vilken fin valp och bebis åsen "du har det du gör" Sen kom det en trevlig pensinonär som skulle berätta vilken hundexpert han va och ge tips. Hann inte tala om för han att jag har växt upp med hundar och haft hund tidigare. 
 
Jag funderar ärligt på att sätta upp en skylt på barnvagen " Ja jag har en valp och en bebis, deal with it" Jag får höra det av så många... Hörde inte lika mycket om det när jag hade Aigi. Det var ingen som stoppade mig när jag gick med Aigi och Myren? Vad är skillanden? varför måste man påpekad det. Det är väll som att påpeka till en annan mamam som har två barn "oj två barn nu har du det du gör" varför ska man göra det? Fattar inte det. Det är väl människors egna val?!  Vissa hundmänniskor har sagt att vad kul för hund och barn att växa upp tillsammans. Jag har sett bilder där jag själv som liten satt bland massa hundar och valpar. Varför är det så viktigt att komentera det faktumet?! Jag klarar av det! kolla valpen är 12 veckor vi går tom en valpkurs vi socialrtränar på olika ställen. Desstuom börjar han fatta att göra sitt ute. Som sagt mer om barn och hund kommer lite senare, tänkte ha lite mera observationstid om man säger så. 
 
 
 
Några tips när man går med hunden lös på en gångbana:
 
 Ha koll över allt, framåt och bakåt
 
Ha extra bra godis så att hunden kommer
Gå på tider då det inte är muycket folk, ex en lördag  skulle det vara helt omöjligt att gå den sträckan och om det är en fin dag så skulle det inte gå att ha hunden lös där. Hade inte ens aigi lös där när det var fint väder.
Långlina kan man ha, men jag känner att trassla med lina och barnvagn, men det kan vara bra. När hunden blir könsmogen och slutar lyssna ska jag försöka träna med lina  tro mig den dagen kommer att komma. 
Koppla alltid vid möten, det finns de som är så rädda för hund och vill ha hunden kopplad, sen får kanske valpen eller hunden ett ryck och vill den kommade personen. Sen så är det tillsyn som gäller och inne i umeås stadskärna får ej hunden vara lös. Sen så är det ju också att hålla koll på hunden Jag försöker få hunden att gå min sida och inte andra ,men det är inte så lätt.  
Visa alltid respekt och kolla vid alla möten och fråga om de får hälsa jätte viktigt. Alla vill inte att deras hundar ska hälsa på alla! 
 
 
 
Hundar | hund, hundträning, träning, valp | |
Upp