En vecka med valp

publicerat i djur;
Nu har första veckan som hundvakt börjar lida mor sitt slut.  Nästa vecka är sista veckan jag har han.  Ja vad ska man säa cabu är en vanlig valp. Har massa ben och leksaker men ändå ska han ta allt annat. Han är väldigt snäll med Lilleman han gillar honom. 
 
 
Mycket socialträning gar det blivit också men det har inte inneburit att allt och alla fått hälsa. Jag bestämde mig för att bara närmsta vännerna och deras hundar som jag känner får hälsa på han. Han har fått träffa hundar i olika storlekar osv. Vissa vill ju att hunden ska vara social med alla, min tanke är att han ska kunna tolerera  att det finns annat runt om, som hundar och barn och sen låta det vara. Sen har jag även den reglen när jag vaktar en annas hund, det är faktiskt mina föräldarnas hundvalp som får inga främlingar klappa.
 
Eke är en av de hundarna som han fått hälsa på och springa och leka med
 
Tidiga mornar har det också blivit, ja lilleman ska ha mat också men det har varit också att gå ut med valpis och låta han busa av sig och bli av med energi, lika så på kvällen.  Det är en skillnad orken tar lite stryk av det.
 
 
 
 Det är mycket att tänka på men det är bra träning och vi ska ju ha en till hund så det är bra övning. Man märker skillnaden på att ta en omplacering och valp. Fördelen med omplacering av äldre hund är att den är rumsren och kan lämnas själv. Nackdelen är att vissa oönskade beteender som man inte vill ha finns kan vara svåra att jobba bort. Med en valp måste man lära den att inte gnaga på annat än ben och blir rumsren. det är en helt annan sak, mycket jobb men det lönar sig i slutet om man gör det ordentligt. Cabu har börjat lära sitt namn, men går fortfrande lös i sitt koppel. Dels för att han ska kunna gå lös och kopplet är ett säkrning för mig. Då jag vet med 90% säkerhet att han kanske inte lyder.  Sen har jag provat att gömma mig och ropa. 
 
Vad tycker de andra djuren då?
Jo gizmo tycker han är as jobbig dock lite rolig ibland, men mest jobbig. Aigi tycker han är jobbig och rolig nu, dock så ska hon löpa och sen tar värmen på henne. Värmen tar även på den lilla. Köpte en kyldyna för att ha inne.  Vill inte bada lillvalpen hela tiden då pälsen är så tät, är lite rädd att det blir eksem.
 
Det är mycket som händer och ibland blir det paus för lillvalpen också
 
Nu vila en stund :)

Taggar: familj, familjeliv, hund, hundvakt, hundvalp, sommar, valp;

Kommentera inlägget här :