Kvällens middag

Idag så provade jag laga nått nyttigt med kyckling. För att vara helt ärlig så gillar jag inte riktigt kycklingfileer men det är bra mat att göra  matlådor på och sen är det även nyttigt. Vi hade köpt en färdig kryddbladning. För att vara helt ärlig så var det lite torrt eller nått, maträtten känndes lite platt på någotvis. Vi åt ris till. Det gick att äta men tror inte att det kommer att lagas igen. Dock är det bra att göra woks för man får i sig grönsaker och ja matlådor. 
Dock tror jag jag ska prova göra något annat och krydda själv faktiskt. 
 
 
Det har knappast undkommit någon att idag är det fettisdag. Jag fick äntligen min semla! Tyvärr så görs inte laktosfria i matbutikerna så man måste fara på konditori. Älsklingen tog och for på lunchen och hämtade en från tullportens konditori. Vart as glad!
 
Jag brukar baka själv, men eftersom jag inte har ork sen gillar inte karln heller semla så då är det lättare att köpa en om man hittar vill säga. Laktosintolerans är väldigt vanligt men inte helt så vanligt att butikerna gör  nybakade saker. Vissa saker går bra att äta, men ren mjölk eller grädde det går inte alls det  då brukar jag må ganska dåligt. 
Semla äter jag bara en gång per år så det är inte så farligt, sen förstår jag inte varför det ska komma en ny semla varje år. Det är nästan som glögg. Vad är det för fel på den vanliga semlan?  hihi. vissserligen prinssessemlan hade jag faktiskt velat  smaka men den fanns inte lakosfri tyvärr.  
 
Det finns ett bra utbud med laktosfria produkter nuförtiden men lite mera färdiga bakverk hade varit kul att kunna köpa på ica. visserligen förstår jag att det blir extra jobb då de måste ha särskilda maskiner etc för det, men jag tror att många skulle uppskatta att kunna köpa ex en semla eller en tårta lakosfri utan att behöva beställa den. 
Mat | asiatisk mat, mat, matlagning, nyttigmat, semla, semla, wok. | |
#1 - - Cilla:

Det behövs inte nya maskiner för att göra laktosfritt utan det mesta hänger på efterfrågan. Idag vill man inte göra mer än vad som behövs eftersom man vill minska på matavfall. Därför är oftast laktos, gluten etc beställningsvara då det kommer till nybakat :)

Svar: Aha, men borde inte efterfrågan vara stor nu? 😊 åtminstone typ vid högtider typ midsommar eller nått
hemsdep

Upp