Nyårsresumé

publicerat i Allmänt;
 Januari
Jag var 8 månader gravid och vi båda bodde i en 3 a på viktogriagatan i härnösand, naturligvis var det som värst med snö och det var helt omöjligt för mig att röra på mig. Minns att jag kände mig som en tidinställd bomb. Vi var till sundsvall några gånger och var på bio och och J var på nytt jobb. Liams säng och vi besökte även smittningen en badstrand nere i härnösand som jag brukade vara till när jag var barn med min mormor och morfar. Aigi var även med i flytten tills februari.
 
 
Februari
Februari kom tillslut och det var läskiga veckor den 16 februari har jag för mig åkte vi in första gången för falskt alarm sen den 23 februari var vi tvugen att åka in igen till sundsvall pga att liams hjärtljud var förjöjda.  Sen dröjde det ex antal dagar tills det blev akut kejsarsnitt den 27/2. Det var inte så vi hade tänkt oss, och ingen barnmorska här uppe hade förberett oss för att det kunde hända. Ja man kan läsa på osv, men det var ändå ett mörker tal om det. 
 Gizmo bodde kvar i våran lägenhet med kompisen som hyrde ut för att vi viste inte helt säkert hur det skulle bli om vi skulle bli kvar eller flytta upp. Dock kom de och hälsade på oss.  Det var lite roligt  en sak varför jag lägger upp bilden med Jonte och bordet, eftersom vi inte viste om vi skulle bo kvar tog vi bara med oss lite av grejerna och inte matbord, men alla skulle ta och tjata om det där matbordet. tillslut köpte vi matbordet och sen tror det var i april vi flyttade upp igen elelr om det var i slutet av mars.
 
 
 
Mars/ April
Vi viste inte om j skulle få fast anställning och sen var det även en annan sak som gjode att vi valde att flytta tillbaka var just distansen till sjukhus och även jobb för mig som inte fanns. Härnösand börjar sakta men säkert dö ut och jobben blir färre. J sökte överallt och sökte även här uppe i Umeå så vi flyttade tillbaka till våran gamla lägenhet som vi smart nog hade hyrt ut i andra hand och det var skönt att inte behöva ställa i ordning allt utan det gick ganska fort .
Nedan är första vagnpromenaden med Aigi som hade varit hos mina föräldar första 3 månaderna  När vi kom tillbaka så tog jag också och tentade av medecinen så den blev klar inför nästa år. Så att  jag hade bara akutsjukvården kvar, vilket jag ev ska läsa till våren.
 
Maj
Maj var väldigt solig och liam började smaka på saker och vara glad och solen sken och sommaren började göra sig påmind. Det var som inget speciellt som hände i maj. Jo vi var på brännbollsyran. I 8a snart 9 år som jag har bott här i Umeå så hade jag aldrig varit på brännbollsyran så iår blev det det. Vi hejjade på Piraterna som svägerskan är med i. Jag trodde alltid att brännbollsyran var en fyllefest, men tydligen fanns det lag som spelade seriöst så att säga. Sen har vi grillat och umgåtts med vänner. Sen en sak som vi var tvugna att göra i maj var att vi fick bråka lite med sjukvården som inte ville tro att Liam var mjölkallerigker utan de skyllde på kolik men efter ett tag så blev det utslag på pojken och då sa det prova mjölkfritt och sen fick vi det utsrkivet på recept.
 
 
 
 
 
Juni/Juli
Under sommaren var jag dagmatte till Myren och lärde känna H. Det visade sig att Myren och Aigi var släktingar. Sen under början av sommaren började vi se att Aigi hade börjat halta mer och mer.  Vi sa dock att vi kollar upp det efter sommaren då det gick "över" då hon vilade och fick ta det lungt. Hundarna hade jätte roligt. Dock var det en väldigt varm sommar så det blev mycket bad.  J fick sin överrasknings middag med vänner också. Då jag inte riktigt orkade med en 30 års fest blev det en lugnare middag med lugn utgång med lite mini golf. Sen under sommaren så fick vi även vara valp vakt åt ´cabu som är föräldrnas lilla krabat. Det var roligt men jobbigt, pga värmen så ville han inte vara aktiv under dagen utan tidigt på morgonen och sent på kvällen vilket gjorde att han och  Liam sov i intervaller. Dock var det lite roligt också.  :) 
 
 
 
 
Augusti
I början av augusti togs ett otroligt jobbigt beslut och det var att Aigi fick gå vidare. Aigi hade en sk övergångskota som gjorde at hon hade ont konstant i ryggen. Det hade märkts lite under åren men inte mycket men helt plöstligt började hon gå snett och det gick tillslut inte mera... Det var inte alls kul, men när hon slutade vara  sig själv och det small till, sen bodde vi två trappor upp vilket inte var bra.  :( det förklarade lite grann varför hon inte stod stilla vid parning eller ville dra heller.  Vi ville dock ha hund igen och vi kände att det finns inget bättre tillfälle än när jag är mammaledig att ta en hund. Vi fann Sally hennes beskrivning var perfekt och vi träffade henne och hon var som vilken hund som helst. Men efter vi tagit hem henne så märkte vi att hon var otroligt hundrädd och det förde med sig att hon antigen ville fly eller attakera villket inte var nått vi hade tid att träna bort. Hon gick jättebra att träna men med barnvagn hade det varit svårt sen började hon även att löpa och jag vet av egen erfarenhet att hanhundar kan bli galna och slita sig från ägare och tappa öronen och då ha en tik som är rädd för andra hundar. Näe.. Vi vart ett jourhem till henne och vi hittade ett hem uppe i norrbotten åt henne till en familj som hade erfarenhet av rasen. Vi trodde hon var en shiloh schäfer men det har visat sig att hon var nog en belgisk vallhund.  Vi känner att vi gjorde inget fel med att omplacera henne igen och skälet till att det blev fort var för hon inte hann binda sig vilket var bra tror jag. Hon vände sig inte tillbaka utan  hon for min sin nya familj, det var som hon viste.
 
September
Helt "plöstligt" sitter jag på ett tåg påväg till kiruna. Viste knappt var tågstationen låg då det har byggt om  i hela staden. Det var en sån snabbvisit jag hann vara där en timme sen ner igen. Vad gjorde jag i kiruna jo vi hittade våran Násti. Kring min födelsedag såg jag en annons uppe i kiruna på lapsk vallhund. Jag skrev direkt efter jag pratat med karln och ringde och tinga en hane. Pratade med uppfödaren i telefon och fick bilder. visade sig vara en släkting som sålde dem. Det var spännade och vi sa inte till så många att vi skulle ha valp. Vissa som vi sa det till tyckte vi var helt knäppa osv för vi skulle ha valp och bebis samtidigt. Men ärligt nu funkar det faktiskt, men ska blogga om det i ett senare inlägg.
 I september bytte vi även lägenhet till en 3a som bara låg en trappa upp, vi bytte hus bara.
 
Oktober/ November/ December
 Hösten bestod av att få hunden rumsren och gå promenader typ och träna hund, började även en valpkurs. Den 15 november hade vi  2års dag. Det är mycket som hänt dessa två år som ni kanske märker.  Det var inte så mycket som hänt under hösten riktigt.  Tagit hand om unge och hund. Gizmo fick flytta till svärmor då det var mycket lugnare så. Hon trivs som fisken i vattnet och mår bra där, dock börjar hon bli lite gammal och det märks av. Hon fick flytta pga att vi måste ha vissa dörrar stängda här då man inte vill ha valp och unge över allt sen också ville Násti alltid leka med henne så det vart lite rörigt, men det får ses när vi går över. 
 
 
 
 
 
 
Detta år har varit ett år som förändrade vårat liv totalt och vände upp och ner. Att gå från 2 till 3 och ha en liten en som inte kan tala om vad han vill. Men jag är tacksam för alla vänner som funnits där och ärligt varit mer hjälpsamma än bvc för råd. Jag har väll inga riktiga förväntingar på nästa år, ska försöka träna mig och hund och sen har vi vårat bröllop under sommaren så det är väll det. Försöka bekämpa tröttheten. Fixa jobb och sen iksu kort kankse.