3 hundsägare för en dag.

publicerat i Allmänt, Hundar;
 Dagen började tidigt då föräldrna kom och lämmnade av Darfi och Toto. Vi gick till skogen direkt och hundarna fick rasa av sig. Det var en härlig och små kylig morgon. Det var lungt i skogen och det var skönt och hundarna hade det roligt. Toto var utom sig och höll på att dra upp rötter och pinnar osv. Sen väl inne så blev det till att sova . de sov så tog jag och pluggade. Håller på med att renskriva mina anteckningar inför tentan. Drygt som bara den men lika bra att göra det färdigt så att jag kan ta och börja plugga inför tenta nästa vecka och skriva rapport jäveln.  
 
Båda hundarna har även sedvanligt rullat i sig i min säng. Tur att man  har ett sängöverkast var lite svårt för dem att komma upp i sängen då den är ganska hög.
 
Med tanke på att jag inte har skrivit  något intressant om dagen så kan jag skriva lite om rasen. Denna rasen Lapsk vallhund eller renvallare används i renskötseln men också inom andra anvädnings områden som personsök och mycket annat. Enligt mitt tycke är det en aktiv skällig snäll envis ras men väldigt underbar! Det kommer i många olika varianter inte bara de som man ser i utställningsvärlden . De kan vara allt från svarta till bruna till vita.  Darfi har jobbat aktiv både i renskogen och inom jakt. Väldigt duktig och arbetsamm hund.  Jag själv vill ha en egen uppfödning av dessa dock får vi se när det blir . Börjar fundera på att ev skaffa en avelshane kanske eftersom jag bor i lägenhet så är det svårt att ha valpar. Men vi får se vad framtiden säger. Just nu är det lite andra saker på agendan så jag får nöja mig med att  vakta Darfi och Toto och Tasman ibland.  Har ju Aigi men vet inte om det blir någon kull på henne ...  Vi får se. Det var lite kort om rasen :) 
Här nedan kommer en bildbomb från dagen
 
 
 

Taggar: foton, hundar, höst, lapskvallhund;

Kommentera inlägget här :