Åter i skolbänken för sista gången (förhoppningsvis)

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit på facebook och här på bloggen hur less jag är på att plugga. Men nu är det nog sista gången jag pluggar och jävlas med csn.  Den kurs som jag ska läsa är socialpedagogik. Började idag och håller på med första uppgifterna redan nu. Tänkte försöka plugga effektivt nu i 5 veckor så jag blir klar. Dock känns hjärnan nu som potatismos, att sitta och läsa om pedagogiska teorier när man inte sovit wii.  Jag hade barnvakt idag och fick skjuts till skolan också. Hunden verkade inte alls behöva hundavakt, barnvakten  sa att han var ko lugn och hon tom undrade var han var. Ungen hade dessutom 38,5 graders feber så ja det blir roliga dagar framöver med lite sömn och plugg.  jag är tacksam för att jag inte läser akutsjukvården just nu , pedagogiken är jag bekant med och kan plocka fram  kunskaper som är arkiverade någonstans.
 
Jag blir som undersköterska som kan jobba på olika slags boenden. Denna kursen är väldigt relevant igentligen och flera personliga assistenter borde faktiskt gå denna. Man får en förståelse för lite olika tankesätt och hur man ska jobba och hur man ska göra brukare mera självständiga. Ska bli intressant och se vad man läser mer om, dock ser jag inte framemot att  "Redogöra för det pedagogiska teorierna "som det så fint heter.
 
  Något som jag har lärt mig nu när jag studerat vilket jag gjort igentligen i ca 10 år av och till  är att ord som anlys och redogöra innebär att man måste skriva lååånga stycken och sen försöka komma ihåg allt för tentan wii.
 Söker jobb gör jag också som en tok dels timvik och sen sommarvikarie också.  Skulle vara skönt att komma ut i arbetslivet.
 Nää  dags att sova tror jag.
Slänger in två bilder på sötnos till hund också :P
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

12/1

Hej
Jag har varit lite för seg för att blogga. Lilleman har en period av att vakna och skrika hela nätterna. Tror det är blanding mellan att det är tänderna och att det kan vara nattskäck tror jag att det hette. Det har varit lite jobbiga och sömnlösa nätter så att sitta och försöka formulera ord  ens muntligt utan att gäspa har kanppt gått. 
 
Just nu det som händer är jobbsökningar och även plugg som börjar på måndag, ska läsa en sista kurs innan jag blir färdig undersköterska. Det blev socialpedagogik då den inte har pratik och jag slipper läsa dubbelt. Plugga dubbelt med småbarn skulle nog inte fungera.  Sen så har jag börjat söka lite csn och natruligvis ska det krångla också. Brukar vara standard. 
 
Vad har hänt mer, vi fick dagisplats, på ersboda av alla ställen så det blir lite bussresor, men det kanske förändras sen till hösten så kanske vi får på de vi hade önskat eller närmare åtminstone.
 
Idag så sov vi hela förmiddagen hela bunten lilleman somnade inte förrens 05.00 sen vaknade han vid 10. åt lunch åsså såg vi ett djurprogram åsen gick vi och la oss.
 
Efter tuppluren så gav vi mat till lilleman åsen så gick vi en långpromenad med ungen och hunden. Vi tog och promenderade längst älven.
Sen när vi kom hem och åt middag och jag tog och bakade chokladrutor, provade göra mjölkfritt. Dock vart de väldigt smuliga men det var gott. 
 
Jag berättade tidigare att jag skulle ha månadsmål, men det skiter vi för jag kommer inte att kunna hålla det, men under året ska vi försöka fixa lite detaljer i hemmet.  
 
 
 
Allmänt | 2019, baby, bakning, barn, bebis, hund, mjölkfri, småbarnsförälder, småbarnsliv, vardag | | Kommentera |

1 Januari 2019

Nytt år nya möjligheter.  Nyår är möjligheternas tid och löfternas tid. Jag kommer inte ha några löften men jag funderade på att ha månadsmål  under året. Sen lägga på ett mål i taget. Sitter och funderar på vad som är ett lämpligt antal och att dessa mål inte ska sluta efter  en månad utan det blir vanor. Men mer om detta i Månadsmål. Tänkte skriva ett separat inlägg om detta när jag har funderat klart om det.  
 
Igår /idag så hade vi det jätte trevligt, la ut en bild på instagram men tänkte skriva lite mera ingående om det. Vi var och firade nyår hos mina vänner C och J och deras son E. Sen var det även M , H, Z,A där med hundar. Totalt var vi 8 vuxna 2 barn och 4 hundar  under middagen. 
 
Man kan tro att det skulle var kaotiskt då hundarna aldrig varit tillsammans på samma yta samtidigt och en av dem var valp, men det gick lysande. Vi alla hjälptes åt och vi bestämde att hundarna inte skulle busa och hålla sig borta från maten. Násti fick vara i ett annat rum en stund medans jag höll på med  förätten . Det blev bruchetta med  nån kallrökt skinka.
 
Huvudrätten blev älgkött med potatis och sallad, riktigt gott och efterätten blev blåbärsmousse. och sen snacks och så spelade vi spel och fösökte natta ungarna. Liam var vaken ända tils tolvslaget och somnade först vid 2 och sen vaknade idag vid 5, 9. 
 
Idag tog vi det lungt åt frukost och hängde och bara var. Hunden var helt slut han tom hoppade självmant in i bilen  och rakt i i buren. Han brukar inte göra det hahaha. Han ville hem till sina ben och sin soffa. 
 
Det hördes lite smälllare, hunden skällde lite grann men det gick bra, det var faktiskt bra träning. Såg här på facebook att det hade smällts här i umeå ganska mycket. Fick även äta rentunga mums 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp