7 månader

Hej
Jag passar på att blogga lite nu innan bebis vaknar. Han är nu 7 månader och börjat få två tänder och börjat röra sig mycket mera.  Men han har inte riktigt fått in tekniken än att krypa.
Han har börjat äta mera och vi ska börja laga egen mat åt honom nu.  Vi körde med burkmat först då han inte åt riktigt ordentligt eller mycket men nu äter han som en häst. 
Vet inte vad mer, vi har skaffat bärryggsäck så vi kan vara ute i skogen med hund och unge. Riktigt bra. 
Just nu så hållet vi på med att flytta vi ska byta lägenhet till en 3a i huset brevid. Så Det blir hans andra flytt
Liam och valpen delar samma datum. 


Familj | | Kommentera |

Första dagen med valp

Hej
Natten gick över förväntan, lilla Násti sov hela natten och vakna vid kl 06.00, Gick ut med honom men han verkade inte förstå varför jag tog ut han i det blöta hahaa. Det var ju kallt ute.  Sen gick vi in och mös i sängen. Både unge och hund somnade i sängen. Naturligtvis så kan man inte sova i sin egna säng nä då. Men det var mysigt.  Sen efter det vid kl 10.00 efter lilleman ätit frukost/brunch då gick vi ut på första vagn promenaden och naturligtvis så började det spö regna men jag tyckte vi ändå kunde gå en bit. Det gick bra men det var kallt och blött.   Sen så höll vi på att påta på med annat. Sen for vi och gjorde lite ärenden.  Vi for och plockade upp en  bärryggsäck som vi ska prova imorgon så vi kan börja traska i skogen. Lapsk vallhund är en ras som SKA få vara lös under kontrollerade former och jag anser att det finns inget annat sätt att öva det än att ha den lös. Så vi ska prova i små skogarna här först. Jag har en tendens att glömma att han 1 faktiskt är helt ny 2, är 8 veckor. Men trots hans ålder orkar han mycket och det är anser jag bättre att han får bränna den energin ute än inne. 
 
Vi for även på arken zoo och köpte en  leksak och en krov med vom och hundmat. Sen gick vi in till maxi och násti fick vara själv en kort stund i bilen. inga problem där. Sen under kvällen tog vi en långpromenad och han var väldigt trött efter det.  Nåja om nån månad så blir det ändring på det. 
 
Har tom skickat in anmälan till valpkurs, det kan vara nyttigt att få frächa upp minnet men också i socialiseringssyfte så är det bra att vara kring andra hundar.  Sen kan det vara roligt att träna hund med andra och få lite nya idéer . 
 
Här nedan lite bilder (Han hoppade inte upp på stenen själv jag lyfte upp han ifall nån undrar) Och nej han går inte upp för trapporna, han är för liten och på tal om det så kan jag skriva att vi ska byta lägenhet till en 3a som är bara en trappa upp så det är bra. 
 
Allmänt | | Kommentera |

Äventyr/ Ny familjemedlem

Nu kan jag äntligen avslöja det, vi har skaffat valp och idag for jag upp och ner med tåg från umeå till kiruna och tillbaka. Jösses vilken dag trött är man också. For tidigt i morse med natttåget.  Sen kom till kiruna station som det visade sig hade flyttat på sig som jag inte viste om. Har som inte reflekterad över det tidigare. Sen var det bara att byta tåg igen. Hemvägen gick snabbare än dit vägen känndes det som.   
 
Det ska bli kul med ett eget liten valp även fast det var länge sen man hade en liten plutt, senast var ju toto för 6 år sedan dessutom föräldrnas valp och så cabu senast men  det var ju mitt sommaren under västa hettan så det var ganska självklart att han inte orka göra nått. '
 
Imorgon ska vi försöka gå runt på nån av de kortare sträckorna här. Allt är så spännade. Tågresan ner med honom gick super bra han sov hela vägen ner så det blev mat och vatten när vi kom fram.  Hann även säga hej till C i boden men tyvärr var det bara en snabbis då det var kort tågbyte.
 
Han har inte ätit ännu en hel potion men det kommer väll. Han fick namnet Násti som betyder stjärna vi tyckte att hans fläck på bringan såg ut som en stjärna. Han är en otroligt mysig kille och han var glad i sonen också. Han ej fota men de låg brevid varandra och som bara var.  Vissa stunder njuter man bara av att se. 
 
Liam var hos barnvakt och det gick bara bra! :)  Barnvakten kom och hämta upp oss från tåget. stort tack I och B för barnvakts hjälp. 
 
Lite bilder
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp