Liam 8 månader

Hann inte publicera inlägget igår så jag gör det idag.
 
Idag (igår)blev Liam exakt 8 månader och för att vara exakt är valpen 3 månader exakt idag( Igår) också, men nog om hunden detta inlägg ska vara om Liam. Han rör sig väldigt mycket och han har en dragningskraft mot vattenskålen. Det är väldigt roligt att välta ut den hela tiden 😐.  Han äter ibland som en häst och ibland inget alls och vill bara ha flaska. Men han vill som ha lite plockmat, så vi har gett lite grönsaker, strips och grönsaker. 
 
Han älskar hunden och hunden älskar honom det är två stycken som är oskiljaktiga och hittar på dumheter samtidigt. Bästa var ändå när liam gav mer eller mindre hunden sitt kex, dock så förstod inte Liam att hunden tänkte äta upp den helt och hållet.  Så det blev lite missnöje från unge då, dock fick han nytt kex.  
 
Varje gång när han vaknar letar han efter Jonte så helger då vi båda är hemma är super roliga. Det är skönt att han inte är så bunden till mig och börjar skrika utan att jag inte är i närheten. 
 
Han är lugn utomhus och gillar när det händer saker, han kan ju sitta upp så sitta i kundvagnar det är grejer det. Han har växt ur sin bilbarnstol så vi har köpt en ny som passar Så den ska in i bilen. Det är typ det som händer med liam :)
(nu råkade komma in en bild på städservetter :P)
 
 
Familj | baby, bebis, föräldraliv, mamma, småbarn, småbarnsförälder, småbarnsliv, vardag | | Kommentera |

Långpromenad med hyper hund

Idag så bestämde jag mig för att gå längst älven till Arken zoo. Då det började snöa innan vi hann ut tänkte jag vagn promenad då vi har köpt en åkpåse så det är varmt och skönt. Sen tänkte jag att han kan gå lös och i koppel bitvis under promenaden. 
Nu var det såhär eftersom han hade vilodag igår så var han ju hyper delux. Att vara passiv var en utamning, han skulle ta och hoppa skälla och vara överallt och ingenstans. Jippi 😒! Men så är det att ha en aktiv hund som haft vilodag och dessutom valp energi delux! Det är även då det är viktigast att träna. Även fast jag fick antal gråa hår så är det så att ha hund. Vissa promenader blir bara hoppade, skällande, dragande gråa hår men det är så att ha hund. Självklart finns det de som har en helt fantastikt hund som inte gör nått fel eller har några problem och lyder på en gång .  Men vill jag ha en sådan hund näe, lite utmaning är roligt. hahaha. 😉 Sen måste man få gnälla lite både om hund och unge hahaha. Jag hade dock ett hemligt vapen och ord i min rock ärm. köttbullar och ordet biepmo(mat på samiska)  Funkade så där men tillslut så kom vi fram till arken zoo blev det att köpa lite bilder. 
 
Sen så fixade jag en namntag, jag har skrivit det förut men jag nämnder det igen, det är en superbra sak att ha på hundens halsband om hunden sticker ifrån dig. Om nån får tag på hunden så då kan den se hundens namn och ägarens telefonnr.  Senast igår var det en collie blandning som hade kutat ifrån sin ägare till oss. Jag började undra varifrån hunden kom då den hade kopplet hängandes. Började leta ägare och kolla halsbandet.   Sen så fixade vi en lampa också, när han är större blir det reflex väst, vi har redan men det är för stora. Han måste växa till sig. En ny bädd står också på listan men det bli senare då han slutat tugga på saker. 
 
Ja sen under proemnaden så träffade jag lite folk vissa komentera åh vilken fin valp och bebis åsen "du har det du gör" Sen kom det en trevlig pensinonär som skulle berätta vilken hundexpert han va och ge tips. Hann inte tala om för han att jag har växt upp med hundar och haft hund tidigare. 
 
Jag funderar ärligt på att sätta upp en skylt på barnvagen " Ja jag har en valp och en bebis, deal with it" Jag får höra det av så många... Hörde inte lika mycket om det när jag hade Aigi. Det var ingen som stoppade mig när jag gick med Aigi och Myren? Vad är skillanden? varför måste man påpekad det. Det är väll som att påpeka till en annan mamam som har två barn "oj två barn nu har du det du gör" varför ska man göra det? Fattar inte det. Det är väl människors egna val?!  Vissa hundmänniskor har sagt att vad kul för hund och barn att växa upp tillsammans. Jag har sett bilder där jag själv som liten satt bland massa hundar och valpar. Varför är det så viktigt att komentera det faktumet?! Jag klarar av det! kolla valpen är 12 veckor vi går tom en valpkurs vi socialrtränar på olika ställen. Desstuom börjar han fatta att göra sitt ute. Som sagt mer om barn och hund kommer lite senare, tänkte ha lite mera observationstid om man säger så. 
 
 
 
Några tips när man går med hunden lös på en gångbana:
 
 Ha koll över allt, framåt och bakåt
 
Ha extra bra godis så att hunden kommer
Gå på tider då det inte är muycket folk, ex en lördag  skulle det vara helt omöjligt att gå den sträckan och om det är en fin dag så skulle det inte gå att ha hunden lös där. Hade inte ens aigi lös där när det var fint väder.
Långlina kan man ha, men jag känner att trassla med lina och barnvagn, men det kan vara bra. När hunden blir könsmogen och slutar lyssna ska jag försöka träna med lina  tro mig den dagen kommer att komma. 
Koppla alltid vid möten, det finns de som är så rädda för hund och vill ha hunden kopplad, sen får kanske valpen eller hunden ett ryck och vill den kommade personen. Sen så är det tillsyn som gäller och inne i umeås stadskärna får ej hunden vara lös. Sen så är det ju också att hålla koll på hunden Jag försöker få hunden att gå min sida och inte andra ,men det är inte så lätt.  
Visa alltid respekt och kolla vid alla möten och fråga om de får hälsa jätte viktigt. Alla vill inte att deras hundar ska hälsa på alla! 
 
 
 
Hundar | hund, hundträning, träning, valp | | Kommentera |

Liten växer

Nu är det ca en månad sen vi hämtade våran lilla Násti. Han har utvecklas väldigt mycket och vågar mycket. Öronen får lock varje gång han ser en fågel och flygande löv. 😑 Men det får vi öva på om det nu ska krävas att jag har en fläskfilé i fikan för att han ska komma. Han gillar inte hundar som skäller rakt på honom utan backar och springer gärna bakom mig. Jag ser inte detta som ett problem utan tvärtom, det är skönt med en hund som söker hjälp hos mig och inte går på, men han går ihop med de hundarna som vi har träffat och självklart så blir han nyfiken på hundar han inte får hälsa på men så blir det ibland, men vi övar och har oss.  Han backar när någon säger åt han.
 
Något som jag idag faktiskt insåg att man nu kan börja träna in saker och ställa lite krav. Ett exempel är att sitta ner vid dörren när jag ska låsa och öppna och även vid vagnen. Sen har jag försökt träna lite placering och hur man står i utsällning och kolla munnen. Utsällningsträningen tycker han är tråkigaste och fattar nada, men han står men vet inte om det 
är bra, men en bra start. Ensamhets träning kör vi också på lite smått, ska försöka öka upp det. Men jag går som inte ut utan han, men i buren i bilen kan han vara.  
 
Han och pojken är bästa kompisar, de tar varandras grejer och att sitta under Liams matstol det är grejer det. Det enda som Násti inte får göra är att ta mat ifrån pojken om han sitter på golvet och tuggar nått, det är strängt förbjudet. Självklart lämnas de inte ensamma heller kan jag ju tillägga.  Det är väldigt nyttigt för dem båda att umgås med varandra. 
 
Hos vetrinär har det gått jättebra, han charmar alla, och tom vetrinären sa du kommer blir en fluffig hund. Jag hoppas bara att Násti då inte får en förkärlek till lerpölar hahaha 😄   
 
Násti skäller inte när nån kommer in vilket är jättebra, dock får man nog börja fundera om man ska ha han på platsliggning så personen som kommer inte får en hund på sig. frågan blir dock då, kommer han då att börja för att han blir så frustrerad för att han inte får hälsa? 🤔 Vi får se. 
 
Ska skriva lite senare om hur det är att ha hund och lägenhet och även bebis och hund/ valp samtidigt. Vill  vänta en stund för att se hur det verkligen är. Man hör ju annonser på folk som skriver hunden ska bo på landet eller valpen ska det etc, vist det beror på hund och vissa blir stressade i stads miljö, men bara för att man bor i stan innebär det inte att hunden inte får gå ut? åtminstone inte om hunden bor hos mig . Jag tror  ärligt att jag ibland släpar ut hunden alldeles för mycket. hahaha.  Men mer om det senare. Ska bli kul att se bilderna sen på honom när han blivit stor. Har tyckte de är roligt med tidslinje bilder. 
 
Här är det då altså 2 månader vs 3 månader, kanske inte exakt på dagen men ni fattar. Slänger in en av de proffsbilderna jag själv faktiskt fotade! 😊 Lite mallig får man väll vara för man kan fota en 8 månaders bebis tillsammans med valp då de faktiskt sitter stilla och inte skriker. 😄
 
 
 
Familj, Hundar | hund, hundintresse, valp | | Kommentera |
Upp