Typisk mammadag!

 
Idag har jag varit småbarnsförälder delux!  Dagen började med att ge flaska och sen vart det en promenad med H och lille s och vovvarna. Det var riktigt trevligt, men man fick ha lite spelrum gällande matning osv. Vi hade en barnvagnspromenad :) det var inte den första så men på ett sätt den första.  Hunden roade sig i diket mer eller mindre. 
 
 
Efter promenaden blev det tur till BVC för sprutor, vilket lille man inte alls tyckte om. Men det gick bra hade förväntat mig mera skrik, men icket. Klart det blev lite skrik men det får man leva med. Han var trött efteråt kan jag ju säga. Efter det besöket blev det apoteket, hade köpt för stora nappflask gejer så köpte storleken mindre.  Sen väl hemma så fick jag äta och lite pluggro. Efter det så ville lille man har mat, och nu åt han rejält! hrm, ska ta och göra flaskor med lite mera i . Matvrak! 
 
Sen idag har jag även fått plugga :) skönt har prov den 8 juni, sen om det inte får jag göra om hela kursen urk men kanske lika bra då medecin måste du som kunna .  Så en bra dag överlag idag. Kom även ihåg att boka tvättid. Nu ikväll så blir det att plugga förhoppningsvis , fixa flaskor och annat bestyr. 
 
 
Familj | baby, barn, barnvagn, bebis, livet, mamma, mammaliv, mom, sommar, vardag | | Kommentera |

3 månader idag

 
Idag är det ingen vanlig dag utan det är Liams  3 månaders dag sen är det ju mors dag också.  Grattis eller vad man nu säger till alla mödrar där ute. Men vi "firar" 3 månader av att vara förälder till lille L. Vad är det som har hänt, jo han sover bättre på nätterna och gör mera ljud och kan roa sig själv lite mera. Dock har han utvecklingsfas och jag tror att tänderna håller på att komma. Natruligvis så skulle det vara precis innan tentan.  
 
Jag får sova på nätterna men man är igång mer eller mindre hela dagen. Vet knappt vad man gör. Det är tur att det är sommar. Det är mycket lätter att ta ut lille man när det är soligt och han behöver inte så mycket kläder nu. Satt och läste lite om barn och solsken och om uv klädsel.
 Vi är ändå inte ute hela dagarns så jag känner att det inte är nödvändigt med en massa speciella uv kläder just nu. 
 
 
Jag har märkt av lite grann att folk reagerar lite konstigt på att man inte ammar, det tycker jag är lite skit! Det fungerade inte så är det.  Sen på nätet så ser man alla pratar om och lägger upp om alla negativa effekter med flaskmatning. men det finns positiva asspekter också. Alla kan hjälpa till, jag blir inte uppbunden etc. Jag fördrar flaskor.
 
 Här nedan kommer 3 bilder på lille L. Första bilden är han en månad och sista är fotad idag :) 
 
Fick en ros igår :)
 
 
Mer om livet en annan dag, tänkte mest fokusera på Lille Ls 3 månaders dag :)
Familj | baby, barn, bebis, familj, mamma, umeå | | En kommentar |

Hundar och barn (och en smula katt)

Hundar och barn känndes som ett bra ämne att skriva om nu när jag har haft Darfi och Toto hos mig. Det är intressant att se hur hundarna är med lille L.  Jag har kännt att alla djur enklusive vänners djur har fått nosa på lille L för att avdramatisera det hela. Jag tycker det fungerar faktiskt. 
 
Hursom helst Darfi, Toto och Aigi är helt olika individer och beter sig olika kring L.  Aigi som bor här, vet att han tillhör flocken, men finns det mat eller annat så är det mera intressant. Toto vet inte riktigt hur hon ska göra eller vad hon ska göra så hon pussar lite grann sen så går hon iväg.
 
Darfi gillar verkligen Lilla L, han har gått runt och vaktat hela tiden och hållit koll. Var ute med hundarna en snabbis runt huset när lillen sov. När vi kom in gick Darfi direkt in och kollade att allt var okej med lillen .  Darfi har haft valpar tidigare och är väldigt brydd om allt smått. 
 
Lille L har lite problem med magen och gråter mycket. Darfi satte sig ner framför oss och bara viftade på svansen. Underbara hund. 
 
Hade hjälp av svägerska v att gå lunchpromenaden idag, det var skönt. Tikarna kan vara lite dryga i koppel och nu ikväll så gick jag och karln en sväng.
Darfi och Gizmo tog åt sig att vakna lille L. 
 
Naturligtvis så ska man inte lämna djuren ensamma med barnet, och sen när barnet blir äldre måste man lära dem att inte dra i hunden etc. När det gäller mat för hunden får nog hunden alltid äta ifred. Sen är det viktigt att hunden får vara ifred också. Ungen ska inte göra vad den vill med hunden. Jag gillar på ett sätt hundar som inte är brydda heller om barnet som Aigi, det är ganska skönt. Sen är det gulligt att vissa hundar vill pussas, men ibland blir det lite mycket.
 
Toto hittade en tennisboll och for upp på sängen och höll på att leka med den hahaha :P
 
 
Allmänt, Hundar, djur, foton | baby, barn, djur, familj, familjeliv, hund, hundvakt, hundägare, husdjur, lapskvallhund, mamma, sommar, umeå, vardag | | Kommentera |
Upp