En vecka med valp

Nu har första veckan som hundvakt börjar lida mor sitt slut.  Nästa vecka är sista veckan jag har han.  Ja vad ska man säa cabu är en vanlig valp. Har massa ben och leksaker men ändå ska han ta allt annat. Han är väldigt snäll med Lilleman han gillar honom. 
 
 
Mycket socialträning gar det blivit också men det har inte inneburit att allt och alla fått hälsa. Jag bestämde mig för att bara närmsta vännerna och deras hundar som jag känner får hälsa på han. Han har fått träffa hundar i olika storlekar osv. Vissa vill ju att hunden ska vara social med alla, min tanke är att han ska kunna tolerera  att det finns annat runt om, som hundar och barn och sen låta det vara. Sen har jag även den reglen när jag vaktar en annas hund, det är faktiskt mina föräldarnas hundvalp som får inga främlingar klappa.
 
Eke är en av de hundarna som han fått hälsa på och springa och leka med
 
Tidiga mornar har det också blivit, ja lilleman ska ha mat också men det har varit också att gå ut med valpis och låta han busa av sig och bli av med energi, lika så på kvällen.  Det är en skillnad orken tar lite stryk av det.
 
 
 
 Det är mycket att tänka på men det är bra träning och vi ska ju ha en till hund så det är bra övning. Man märker skillnaden på att ta en omplacering och valp. Fördelen med omplacering av äldre hund är att den är rumsren och kan lämnas själv. Nackdelen är att vissa oönskade beteender som man inte vill ha finns kan vara svåra att jobba bort. Med en valp måste man lära den att inte gnaga på annat än ben och blir rumsren. det är en helt annan sak, mycket jobb men det lönar sig i slutet om man gör det ordentligt. Cabu har börjat lära sitt namn, men går fortfrande lös i sitt koppel. Dels för att han ska kunna gå lös och kopplet är ett säkrning för mig. Då jag vet med 90% säkerhet att han kanske inte lyder.  Sen har jag provat att gömma mig och ropa. 
 
Vad tycker de andra djuren då?
Jo gizmo tycker han är as jobbig dock lite rolig ibland, men mest jobbig. Aigi tycker han är jobbig och rolig nu, dock så ska hon löpa och sen tar värmen på henne. Värmen tar även på den lilla. Köpte en kyldyna för att ha inne.  Vill inte bada lillvalpen hela tiden då pälsen är så tät, är lite rädd att det blir eksem.
 
Det är mycket som händer och ibland blir det paus för lillvalpen också
 
Nu vila en stund :)

Livet med valp

Tjo
Man kan inte säga att jag har tråkigt i alla fall om vi säger så, riktigt roligt men han hade jobbigt i värmen. Han har börjat bli van är hemma och beter sig som en valp ska göra. testar saker och ting osv.  Han har vant sig att sova i köket med aigi utan att gnälla, där vid 23.00 blir det kväll.  Han är snäll  med lilleman, men man får ha uppsikt. De kommer bli bra kompisar sen. Sen ska vi ju i framtiden skaffa en till hund. Aigi tycker han är rolig men dryg också.  Sen har inte hon fattat riktigt hur hon ska leka med den. Väldigt bra träning att prova på att ha valp. Vet nu vad man ska tänkta på. Kankse inte bo två trappor upp exempelvis.  Gizmo tycker han är lite små dryg särskilt då han inte fattar vinken och dessutom springer rakt på henne när man kommer in, 
 Här nedan kommer en radda med bilder :)
 
 
 
 

Ännu en nykommlig :)

Måste  ju blogga om den lilla valpen som många sett nu på min facebook.
 
Till och börja med så är det mina föräldrar som äger den men jag kommer att vara hundvakt åt den så det är familjens hund. Det blir intressant att prova på valp och barn. (inga komentarer tack över mitt val) Jag har redan en hund som måste ut så jag ser inget problem att prova. Sen skulle det vara nått som inte skulle funka så då löser vi det. Sen självklart har jag dem under uppskit och lämnar dem inte ensamma i samma rum, nån utav dem kommer alltid att följa med mig! osv. Sen också lill valpen cabu är valp och ska nu börja lynadsträning och det innebär att han springer med koppel för att få vara lös och leka med de andra hundarna. vi ska börja inkallning nu ordentligt. Som vanligt håller jag kolla att han inte fastnar eller nått med kopplet.  Så med det sagt så är cabu en väldigt lugn valp och stabil hane. Han är som en normalvalp och väldigt modig och en riktig myshund. sen en sak som gör det så att vi kan prova är att det är sommar, lilleman behöver knappast kläder.  De regler vi har just nu är att inge bitande på bebis de är alltid under uppskit, inte hoppa och bita på saker som inte är ben. Det är en bra början. Sen måste man täna inkallning men vi börjar jobba på. Jag föredrar halsband på valpen då jag anser att selar bara uppmuntar beteendet till att dra. Självklart ska man vara försiktig med att inte dra och att träna valpen att inte dra i halsbandet. Detta är en process som tar tid, men det går. Jag föredrar halsband och det är min åsikt. Alla kan tycka nått och vissa saker fungerar bättre på andra hundar punkt slut.   Hursom helst, efter att  man nu skrivit ut allt det självklara så  var vi och hämta valpen idag och for ut till mina föräldrar och sen fick alla hundarna ses och det gick jättebra, en fin flock med hundar. :) 
 
Så nu blir det lite av en bildbomb av både barn och hundbilder.
 
 
 
 
 
 
 

hemsdep.blogg.se

Detta är en blogg om mitt liv som mamma, djurägare, fästmö.

RSS 2.0