Mina tankar om bebis shopping

 
Det första som folk säger nästan när man säger att man ska skaffa barn är: " Du vet väll hur dyrt det är med barn".
 
Ja det är sant att barn kostar pengar men behöver man verkligen köpa allt som står i tidningarna och på nätet etc.  Nu är det två gånger som jag nästan har svimmat av alla små barnsgrejer som man ska ha eller borde ha. Första  gången var när vi steg in i babyproffsens butik i Sundsvall. Jösses var min tanke! Det var saker överallt!  Det var helt otroligt!

Andra gången jag blev snurrig var idag på ica, insåg att vi kanske ska ha lite blöjor hemma i alla fall.  Gick till blöjhyllan och vart snurrig så fort jag såg den.Det fanns så många sorter och så mycket i olika storlekar . Jag valde den  som det stod new born på.
 
 
 
Det finns så mycket råd som går emot varandra när det gäller shopping för bebisar och barn! Ena säger köp detta det andra säger köp de inte.
 
Vi har försökt köpa det nödvändigaste och sen hade vi tur att vi fick saker. Sen har vi försökt kolla lite priser. Man måste inte ex köpa den dyraste babyfilten. 
 
Köphetsen kan bli mycket för nyblivna mammor, det är allt från vad barnet ska ha på sig till hur man ska inreda ett barnrum. Ett barnrum som barnet ändå inte kommer att använda förrens den kanske är två år om ens det. 
 
Det finns ett 20-tal av listor vad man ska köpa till barnet och det roliga i det hela är att de skiljer sig. En sak som folk verkligen har pressat på är barnvagn.
Av rent intresse kollade jag upp barnvagnar vad de kostar nya och begangande . En ny ligger på ca 12000 kr.och en begagnad på ca 8000 kr. Helt sjukt.
Dessutom med denna vintern som vi har, ja det har varit omöjligt att ens gå, så hur ska man kunna ha en barnvagn. 
 
Jag känner att shoppingen för barn är överdriven till max! Folk hetsas av andra och även av dessa mamma tidningar. Man kan köpa saker eftersom. De som vi har köpt som inte var det nödvändigaste var en snutte flodhäst och en bok med mitt första år. Lite måste man få spendera men vi försöker att hålla kostnaderna nere. Sen behöver inte ungen heller flera 1000 leksaker. Vi har lite gossedjur som ungen får.
 
Vi har försökt snåla och sen vet man inte hur stor ungen kommer att bli heller. Det är inte så dumt att snåla lite och se vad  man behöver.  Sen när ungen kommit så blir det en massa blöjor. haha
 
Här nedan är lite det som vi köpte sist vi var i sundsvall åt bebis
 
 
 
 
De tips jag kan ge är att man kanske inte köper allt på en gång, sen köp och behåll om man ska ta och ha fler barn i framtiden. För oss så spelar det ingen roll vilken sorts färg det är på kläderna. Även fast vi skulle ex få en dotter så får hon ändå ha den där bodyn som är på bilden. vi tyckte den var rolig. Vi vill inte rikta kläderna åt nått håll. Gosedjur har både tejer och killar så det spelar ingen roll. 
 
Har ni läsare några åsikter om detta?
 
 
 
Familj | baby, barn, bebis, bf2018, familj, familjeliv, gravid, livet, preggo, shopping, vardag | |
#1 - - Anonym:

Jag upplevde aldrig någon köphets när vi väntade E. Inte heller efteråt. Vi köpte det nödvändigaste i form av kläder och apotek, sedan fick vi ta det som det kom. Vissa saker hade man liksom ingen aning om att man ens behövde men som sagt, det märkte man med tiden :)

Jag sydde filtar och babynest. Fick otroligt mycket saker av andra så vi behövde egentligen inte spendera mer än förbrukningsvaror som t.ex nappar och blöjor.

Tycker att mamma/babytidningarna är bra då de utför test och rekommendationer men aldrig påtvingat såsom "Det här måste ni ha" utan det är valfritt. Man får nog själv avgöra om man följer med hetsen eller bara skiter i det och köper det man anser sig behöva:)

#2 - - Cilla:

Glömde skriva att det var jag 😂

Svar: Hehe förstod att det var du
😉
hemsdep

Upp