Sysslor

Godmorgon!
 
Imorse så beslöt sig min son att ta sovmorgon, jag var dock tvungen att gå ut med min vovve så ingen sovmorgon för mig.  En sak som jag tänkte faktiskt blogga om är något som jag och min kära karln började disskutera i bilen igår. Jag har ju hund och katt och dessa har jag skaffat själv det innebär att de är mitt ansvar. Jag tar inte förgivet att någon ska hjälpa mig med dem utan försöker lösa det själv. J sa du gör ju samma med våran son. Du ber inte om hjälp...
 
Vi har disskuterat det tidigare och jag svarar att jag går ju på automatik. Jag är hemma 90% av tiden nu med våran son och påtar på hemma och försöker plugga emellan åt.  Det är just det här som jag tror är problmet för många. Man går på automatik. Sen är ingen män tankeläsare så man måste säga till kan du hjälpa med det här. 
 
Dock känner jag även att hushållet osv är mitt ansvar just nu då han faktiskt jobbar heltid. Det är en faktor som man inte ska heller sticka under stolen med, han jobbar heltid och betalar för allt just nu. Sen när jag börjar jobba måste vi ju dela på hushållet också. Dock gör han ju saker ändå som jag inte kan göra hemma ex att tvätta. Att bära ner tvätt kan vara lite jobbigt just nu med tanke på såret så.
 
Jag läser många forum etc där kvinnorna klagar på männen att de inte gör saker  etc. Man kan ju börja undra varför man inte pratar med karln ifråga utan klgar på nätet.
 
Sen vissa saker orkar jag inte säga att jag behöver hjälp med utan gör det själv för det är lättare , jag måste bli bättre på att be om hjälp.
 
Nu idag så är planen att städa vardagsrummet och plugga och ja ta hand om son och hund. Det ska bli en längre promenad sen vid lunch tror jag.  Jag har ett prov i medecin i maj så det gäller att plugga också mitt upp i allt.  Här nedan är två bilder. Lilla L har börjat Le nu lite grann :)
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Familj | 2018, baby, barn, familjeliv, småbarn, umeå, vardag | |
#1 - - Anonym:

Fast att ta hand om ett barn ÄR ett heltidsjobb och garanterat det viktigaste arbete man nånsin kommer ha så att tänka att den förälder som är hemma ska göra allt (oftast modern) är inte bra..för dig själv. Att ta hand om både ett barn (heltidsjobb) och ta hand om alla hemma sysslor blir inte jämnt fördelat. Man ska inte behöva gå in i väggen bara för att man är hemma med sitt barn! Nej, låt gubben greppa dammsugaren och diskborsten till och från säger jag för ditt heltidsjobb är det viktigaste nånsin (och det kan vara sjukt jobbigt att ha det jobbet också minsann) 😉😁

Svar: Fast mitt sk heltids jobb sover Ibland sen finns ju diskmaskin 😉
hemsdep

Upp